Каб «не падхапіць» энтэравірусную інфекцыю

Медыцына і здароўе

Спецыфічнай прафілактыкі энтэравіруснай інфекцыі не існуе. Каб  “не падхапіць” галаўны боль, ванітаванне, болі ў жываце, не “прырастаць” да ўнітаза, трэба, асабліва летам, старанна мыць рукі з мылам перад прыгатаваннем і прыняццем ежы, пасля прыходу дамой з вуліцы, пасля туалета.

Ваду з калодзежа можна ўжываць толькі пасля кіпячэння. Недапушчальна выкарыстоўваць для піцця ваду з адкрытых вадаёмаў. Аддавайце перавагу расфасаванай у бутэлькі пітной вадзе гарантаванай якасці. Садавіну, агародніну старанна мыйце пад праточнай вадой, а для маленькіх дзяцей – кіпяціце ваду.

Уважліва чытайце на ўпакоўцы тэрміны і ўмовы захавання прадуктаў харчавання і строга следуйце ім. Пры прыгатаванні страў з выкарыстаннем вараных і сырых прадуктаў захоўваць іх пажадана 1-2 гадзіны, і толькі ў халадзільніку. Выдзеліце асобны кухонны інвентар для сырых прадуктаў.

Падтрымлівайце чысціню дома, не радзей аднаго раза на тыдзень мыйце дзвярныя ручкі, краны спецыяльнымі сродкамі.


Н. ЛАГВІНЕЦ, галоўны дзяржаўны санітарны ўрач раёна.      



Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *